Zin in een bezinnende zondag?
Voor wie is opgegroeid in een kerkelijk gezin, had de zondag vaak een vast patroon: de dag begon met kerkbezoek. Voor velen heeft deze dag van de week in de loop der tijd een heel ander aanzien gekregen.
Voor velen is dat een bevrijding geweest. Toch kan er ook een leegte ontstaan, als er voor de inspiratie van de kerkdienst geen alternatief in de plaats komt. Niet zo nauw meer bij de kerk betrokken (willen) zijn, houdt lang niet altijd in dat er geen behoefte is aan bezieling, bezinning en zingeving.

De Projectgroep Zin-in Zondag van de Protestantse gemeente Assen organiseert daarom bijeenkomsten waarin algemene thema’s op een bezinnende en bezielende manier aan de orde komen. De bedoeling is om, zonder de strakke structuur van de kerkdienst, toch weer eens met elkaar in gesprek te gaan over inspirerende thema’s.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten worden gehouden in De Bron, Einthovenstraat 28 te Assen. We komen in de regel op de eerste zondag van de even maanden bijelkaar (m.u.v. augustus).
We beginnen altijd om 11.00 uur, vanaf 10.30 uur is er koffie en thee bij de ontvangst. Meestal duren de bijeenkomsten vijf kwartier.

Programma nieuwe seizoen:

Zondag 2 oktober, thema: Ruimte, met Anna Vanderveen (bouwkundige)
Zondag 4 december, thema: Over leven, met Marinus van den Berg
Zondag 5 februari 2017, thema: Ziel en Zaligheid (in teken van 500 jaar Reformatie)
Zondag 2 april, thema: Maand van de Filosofie (in samenwerking met Metaforum)
Zondag 11 juni, thema: Kleur

Graag tot ziens!