Smakelijk eten bij Zin-in-Zondag

 

Op 3 juni staat Zin-in-Zondag in het teken van Smakelijk eten. Leah Groeneweg neemt je mee in de wondere wereld van het wildplukken en laat je nieuwe smaken ontdekken.
Er zijn heel wat vragen te stellen bij onze manier van voedsel produceren en consumeren.

Landbouw is een grootschalige industrie. De natuur staat onder druk, akkers worden bespoten met gif en de hoeveelheid insecten neemt schrikbarend af.

Maar er is een tegenbeweging gaande. Gezond, duurzaam en lokaal voedsel staat volop in de belangstelling. En de interesse in eetbare wilde planten groeit. De natuur om ons heen heeft veel te bieden. Je achtertuin, het bos, veld en park staan namelijk vol eetbare wilde planten. Met brandnetel, zevenblad en paardenbloem kun je heerlijke gezonde gerechten bereiden.

Leah vertelt hoe en waarom. Tijdens deze bijeenkomst maak je samen een wildplukspread. Zo kun je gelijk proeven hoe smakelijk de wilde planten zijn!
Zin-in-Zondag wordt gehouden in De Bron, Einthovenstraat 28. Vanaf half elf is er koffie. We beginnen om 11 uur en de bijeenkomst duurt iets langer dan een uur. De toegang is vrij maar bij de deur wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden:*