Onrecht en Veerkracht

Liesbeth Burger vertelde als vertegenwoordiger van het Oecumenisch Begeleidingsprogramma van de Wereldraad van Kerken in Palestina en Israël over haar ervaringen in Israël/Palestina.

Schrijnende verhalen van de plaatselijke Palestijnse bevolking dat onderdrukt wordt, getreiterd en verdreven door de Kolonisten die hun bezette gebieden, de nederzettingen, steeds meer uitbreiden en grond innemen. Ze vertelde het ontroerende verhaal van de herderinnen, die op hun land de schapen hoedden, hoe alles afgebroken werd, hoe olijfbomen de grond uit gerukt werden, hoe hun huizen verwoest worden. Aangrijpende en trieste verhalen.

Onrecht en veerkracht, was de titel van haar verhaal.
hier vind je de uitgebreide powerpointpresentatie.

Ze vroeg aan de vrouwen: “waar zijn jullie trots op?” Een mooie vraag, anders dan: “wat zijn jullie problemen?” “We zijn trots op onze dieren, op de rust en stilte, op elkaar, op het schooltje voor de kinderen. We zijn trots op elkaar.”

In een systeem leven dat door jarenlange oorlog zo verziekt is, waar de jonge generatie niet anders weet dan van bezetten en onderdrukken, is veel veerkracht nodig.

U kunt helpen met een donatie van € 20,- voor het planten van een olijfboom.
IBAN NL03TRIO039051500 o.v.v. EAPPI.  Veerkracht, door steeds weer door te gaan en het opnieuw planten van bomen voor de olijfboomgaard.

reacties

  1. Goed , dat hier bij stilgestaan wordt. Bedankt dat jullie het verslag naar mij toegestuurd hebben.
    Ik weet nog niet zeker of ik zondag 4 juni aanwezig kan zijn.
    Ik doe mijn best, om 4 juni vrij te houden.
    Hartelijk groetend: Hilda Wanders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden:*