Zondag 1 oktober komt Annette Nobuntu Mul spreken over haar Ubuntu, een filosofie uit het zuidelijke deel van Afrika die draait om toewijding in het geven en nemen.


(foto: Theo Brand, NieuwWij)

Annette Nobuntu Mul is de oprichtster van Ubuntu Society, voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland en Hoofddocent van de opleiding ‘Ubuntu, Leiderschap & Burgerschap’ aan de Internationale School voor Wijsbegeerte te Leusden. In 2018 verscheen haar boek ‘Opsoek naar Ubuntu’. Sindsdien geeft zij vele lezingen om gezamenlijk te onderzoeken wat de essentie van Ubuntu, I am because we are and we are because the planet is,  is en wat het concreet in ons dagelijks leven kan betekenen.

“Hoe kan het dat u ons blanken niet haat”, vraagt Annette Mul bij één van haar vele bezoeken aan het Robbeneiland aan ex-gevangene Dumisani Mwandla. Als antwoord wijst hij met tranen in zijn ogen op een blanke man en een groepje kinderen: “Als wij vechten, vernietigen we hun toekomst”. Op dat moment ervaart zij wat Ubuntu kan betekenen, het  gaat om het grotere geheel, de toekomst, de jeugd waaraan je bijdraagt met je grondhouding in het hier-en-nu, leiderschap vanuit nederigheid.

Als altijd vormen de culturele en muzikale bijdragen een fraaie omlijsting van de bijeenkomst. Alfred Oosterman, fotograaf en Kees Richters, musicus, zullen hiervoor onze gasten zijn. De bijeenkomst begint om 11.30 uur en duurt ongeveer een uur. Vooraf is er gelegenheid om koffie te drinken. Plaats van de bijeenkomst is de Jozefkerk, Collardslaan 2A te Assen. Toegang gratis, na afloop is er de mogelijkheid een financiële bijdrage te doen.

reacties

  1. Ina Sijtsma

    Kostbaar gedachtengoed, fijn om naar haar te kunnen luisteren,
    zo dicht bij huis.
    Ik probeer er bij te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden:*