Pianiste Marina Mamedova speelt voor en na de bijeenkomst, maar ook tijdens de bijeenkomst. Ze tovert prachtige klanken uit de piano en zorgt voor een vrolijke begeleiding van een lied. Een lied waarin we zingen dat donkere luchten verdwijnen en de zon weer gaat schijnen !
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.

Gerben Althuis zorgt ervoor dat alle gasten een Zinwijzer krijgen, een boekje waarin het programma van de bijeenkomst staat.

.

Zoals gebruikelijk drinken we voordat de bijeenkomst begint gezamenlijk koffie of thee. De rol van koster Joop Kruit als schenker is een dankbare. We genieten van het lekkere kopje!

Diete Kits, predikant van de Protestantse Kerk in Bovensmilde is de gastvrouw. Het blijkt dat deze rol haar op het lijf geschreven is. Gastvrij praat ze de verschillende onderdelen van de dienst aan elkaar en houdt op een rustige manier toch de vaart erin.

Anita Geugien yogaleerkracht vraagt ons rechtop te gaan zitten en de ogen te sluiten. ‘Stel je dan eens voor’, zegt ze, ‘dat het licht via je kruin je lichaam binnenstroomt tot in alle cellen.’ ‘Laat dat licht goed inwerken en bedenk eens op wát of op wié je dat licht wilt laten schijnen’. In tweetallen delen we onze antwoorden met elkaar.


.
Johan Wessel, educatief medewerker van de Gemeente Assen, vertelt hoe hij op basisscholen bij kinderen de liefde voor de natuur probeert te stimuleren. Het eerste dier waarmee tijdens die lessen kennis gemaakt wordt is een kip, gevolgd door een schaap en nog veel meer dieren. Aan de hand van foto’s via de beamer genieten we mee.


.
.
.

Deze moeder laat haar kind al op heel jonge leeftijd meegenieten van Zin-in zondag. ‘Kijk eens’, zegt ze waarschijnlijk, ‘daar is de Kinderboerderij, wat zie je?’ ‘Varken!’

.
.

.
.
.
.
..
..
..
..
..
.

Thea Althuis in gesprek met enkele bezoekers.

.

Een dankbaar onderdeel van de bijeenkomst is het beantwoorden van de vraag die aan de groepen rond de tafels wordt gesteld: ‘Wie maken we blij met dit presentje?’ Ook dat is weer een moment waarop lief en leed met elkaar gedeeld wordt. Een groet en namen worden op de kaart geschreven. Na de bijeenkomst wordt de verrassing bij iemand thuis bezorgd.

.
.

Mischa van Huijstee heeft op het thema van de bijeenkomst ‘Het licht komt terug’ weer een paar mooie, vrolijke gedichten gemaakt. Hij draagt ze met verve voor en zorgt daardoor weer voor een leuke, inmiddels vertrouwde, bijdrage aan Zin-in-zondag.

.
.

Diete Kits opende de bijeenkomst en sluit hem ook af. Daarbij horen we de prachtige woorden, geschreven door dichter / theoloog Huub Oosterhuis:
Wek mijn zachtheid weer, geef mij terug de ogen van een kind.
Dat ik zie wat is en mij toevertrouw en het licht niet haat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden:*