Het bloemstuk van de kerkdienst op 2 juni, 9.00 uur blijft tijdens de bijeenkomst van Zin-in-Zondag staan als verbinding van het een met het ander.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
De voorbereidingscommissie verwachtte veel bezoekers voor het thema “Dromen’ en voor de hoofdgast Annemiek Schrijver. Dat blijkt het geval te zijn.
.
.
Pieter Veenstra vertelt over de droom van Wereldfietser Aart Huijg. De droom van Aart? Meer naar het hart dan naar het hoofd luisteren. Hij denkt dat hem dat op de fiets moet lukken. Hij doet dat niet door één of enkele dagen te fietsen, maar hij fietst de wereld rond. Hij volbracht zijn missie en deed waarvan hij droomde. Zijn boodschap? Laat het niet bij dromen, maar voer uit wat je hart je ingeeft!
.
.
.
.

Kees Richters zingt het mooie lied ‘Ik droom een huis’ en begeleidt zichzelf daarbij op de piano. En dat is niet het enige lied dat hij zingt en … zijn bijdragen leveren steeds applaus op.Klik hier voor de teksten van de liederen.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Annemiek Schrijver is nu niet, zoals in haar programma ‘Het vermoeden’, degene die vragen stelt, maar die vragen beantwoordt.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Bert Altena, die de leiding heeft bij deze bijeenkomst, heeft veel vragen voor Annemiek, over haar programma en over haar dromen. Natuurlijk komt ook de vraag aan bod: ‘Wat is jouw heilige tekst’. Dat is dezelfde vraag die Annemiek haar gasten stelt. Annemiek is een persoon, zo blijkt uit haar antwoorden, die niet over de geijkte paden gaat, maar zelf intensief en creatief nadenkt over levensvragen. Dat geldt ook voor vragen die bij haar vroegere geloofsopvoeding horen. Het zoekgeraakte schaap uit het bekende bijbelverhaal is niet een verloren schaap, maar juist een schaap dat zijn droom durft te volgen! Daarom geeft zij tijdens een kraambezoek een wegloopschaap als cadeau aan de ouders en het kind. Een duidelijke boodschap: ga je eigen weg!
De heilige tekst van Annemiek is: ‘Kun je nog geen uur met mij waken?’ Dat ontroert, vooral als ze uitlegt wat ‘waken’ voor haar betekent: elkaar aandacht geven, stimuleren en positief adviseren.
.
De bezoekers krijgen ook de gelegenheid om aan Annemiek vragen te stellen zoals deze. Heb je dromen voor de nabije toekomst, zoals wandelen naar Santiago? Annemiek antwoordt: “Ik houd veel van wandelen, maar Santiago is in de nabije toekomst geen einddoel. Ik ben pas verhuisd van Amsterdam naar een huis met een tuin en ik houd van wroeten in de aarde. In de toekomst heb ik wel een droom voor een gast in mijn programma: Beatrix, als Moeder des Vaderlands. Van die moeder zouden we door al haar ervaringen veel kunnen leren.”
.
.
.

Via de beamer zien we foto’s gemaakt door Bert Jippes en hij vertelt daarbij.
Klik hier
om de tekst met de foto’s te bekijken.
Klik hier voor de foto’s in groot formaat.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tijdens alle vijf bijeenkomsten van dit seizoen zagen we de mooie foto’s gemaakt
door Bert. Ze gaven een artistieke invulling aan het thema.
Met een boeket wordt Bert hartelijk bedankt voor deze inbreng.
.
.
.
.
.

.
Gerben Althuis (met groene trui) heeft twee jaar meegewerkt aan de bijeenkomsten van Zin-in-Zondag. Hij was ook de initiatiefnemer ervan. Vanaf het begin stond hem en de anderen van de voorbereidingscommissie het volgende voor ogen. Op de zondagmorgen iets zinnigs organiseren voor mensen die zoeken naar zingeving en verdieping, maar dat niet vinden in een gewone kerkdienst. Dat zinnige mag zelfs ‘sinnige’ worden in de betekenis van het Friese woord dat meer eigenzinnig betekent.
We bedanken Gerben hartelijk voor zijn altijd zinnige en ‘sinnige’ inbreng tijdens de vergaderingen ter voorbereiding van de bijeenkomsten!
.
Annemiek heeft boeken voor de verkoop meegenomen die zij, samen met Hein Stufkens, schreef. De titels ‘Ik geloof het wel’ en ‘Verlicht en Verlost’ (over Boeddhisme) zijn echt titels die bij haar passen constateren we nu we haar verhalen hebben gehoord.

We hebben er niet eens van gedroomd, maar het lijkt wel een droom als we buiten komen: een ijscoman!

De ijscoman is een artistieke man. Hij heeft een mooi kunstwerk gemaakt van al die hoorntjes. We genieten ervan zoals te zien is op de volgende foto.

.

Wij wensen iedereen een fijne zomer toe.
Tot ziens op 6 oktober in het volgende seizoen van Zin-in-Zondag!

3 reacties

 1. Anneke Frölich (met Umlaut)

  Dag leden van het Zin-in-Zondag-team,

  onlangs was ik bij de ZiZondag waar Annemiek Schrijver te gast was. Het was mijn eerste bezoek en ik dank u voor de organisatie van deze ochtend. Het is een heel goede aanvulling naast reguliere kerkdiensten waar ik veelal niet ‘opgewekt’ uit kom, helaas…. Mensen doen hun best, zeker, en het zal veel mensen nog ‘passen’ maar ik verlang naar bijeenkomsten ‘in de breedte’ waar zin-geving, verdieping, ja mijn eigen spiritualiteit aangesproken wordt en die is aan verandering onderhevig.
  Nogmaals, ik vind Zin-in-Zondag een welkom voorbeeld en dank u voor uw engagement en ik zal vast en zeker graag weer eens uw gast zijn.

  Met een hartelijke groet,
  Anneke Frölich-van Sloten

  P.S.
  De ijscoman was werkelijk een grote verrassing en zómaar……dankuwel ook daarvoor!

  • Marianne Vanderveen-Kolkena

   Dankjewel, Anneke, voor je reactie! Fijn om te horen dat het concept van Zin-in-Zondag je aanspreekt en dat het tegemoet komt aan je behoefte aan zingeving en verdieping. We horen veel meer van dit soort geluiden en voor de voorbereidingswerkgroep is dat een mooie stimulans om ook voor het nieuwe seizoen weer enthousiast aan het werk te blijven en weer een vijftal inspirerende bijeenkomsten te organiseren! Tot ziens!
   Met vriendelijke groet,
   Marianne Vanderveen-Kolkena (en met excuses voor de vertraging in de beantwoording van je bericht… ;-))

 2. Wegloopschaapje kies je eigen weg,
  wie dat niet begrijpt heeft lekker pech.
  Kies je eigen leven, volg je hart,
  dat maakt je byzonder, dat maakt je apart;
  wegloopschaapje kies je eigen weg;
  wie dat niet begrijpt heeft lekker pech !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden:*