De foto’s van Zin-in-Zondag op deze website zijn gemaakt door Marianne Vanderveen-Kolkena.

Als we dit mooie boekje zouden openslaan was op bladzij 1 te lezen ‘Welkom bij de eerste bijeenkomst van Zin-in-Zondag in een nieuw seizoen. Het thema ‘Goed genoeg’ roept verschillende reacties op. Het maakt nogal verschil of je de woorden uitspreekt met een uitroepteken aan het eind, of vergezeld doet gaan van een vraagteken.’
In het programmaboekje staan ook twee liederen die gezongen worden.

 

 


Bert Altena, die de algehele leiding heeft op deze ochtend, heet iedereen welkom: de 75 mensen in de kerkzaal, Aleid Schilder (die al klaar staat om haar lezing te houden), fotograaf Bert Jippes en pianist / zanger Kees Richters.


Annie Baerends leest een verhaal. Een verhaal waarin al iets van het thema ‘Goed genoeg’ doorschemert.
Lees de tekst van het verhaal (als pdf)

Aleid vertelt over haar leven. Ze groeide met negen broertjes en zusjes op in een vrijgemaakt-gereformeerd predikantengezin. In dat grote gezin had zij een groot aandeel in het huishoudelijke werk en in de zorg voor het gezin. Er volgde een erg onstuimige periode in haar leven die beheerst werd door verslaving aan mannen, medicijnen en alcohol. Verschillende keren werd ze opgenomen als psychiatrische patiënt. Momenteel is Aleid klinisch psycholoog en auteur. Bovendien verzorgt ze lezingen en workshops. Haar gods- en mensbeeld omschrijft ze als New Age. Ieder mens is een vonk, in vorm verschillend en afkomstig uit dat grote geheel. Je kunt dat grote geheel omschrijven als een baarmoeder. Een mens heeft om zich heen een aura, want dat grote geheel blijft voelbaar. Aleid wijst op de gevaren van goeroes, paragnosten en sekten. Ze heeft er een boek over geschreven.

 

Kees Richters zorgt niet alleen voor de muzikale omlijsting van de bijeenkomst, maar zingt ook twee liederen met mooie teksten, passend bij het thema.
Bekijk de tekst
 

 

 

Vaste gast in dit seizoen is de Asser persfotograaf Bert Jippes. Hij heeft bij het thema ‘Goed genoeg’ niet alleen enkele passende foto’s meegenomen uit zijn archief, maar vertelt daarbij ook zijn indrukwekkende
levensverhaal.

Het portret van een 70 jaar getrouwd echtpaar in verpleegtehuis Anholt.
Een Molukse vader met zijn dochtertje bij de dranghekken op de Boskamp.

.
Na de bijeenkomst zijn enkele boeken, waaruit tijdens de lezing geciteerd werd, verkrijgbaar. Er wordt gebruik van gemaakt door de aanwezigen. Een gesigneerd boek met een door Aleid persoonlijk geschreven tekst is een fijne herinnering aan deze bijzondere bijeenkomst van Zin-in-Zondag.

reacties

  1. Verstild, verbaasd en verrast door sfeer, stemming en beeld en muziek.
    Liederen vielen perfect op de plek en werden met emotie gezongen.
    Dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden:*