Beste mensen,

Zoals we afgelopen week lieten weten, zijn we er niet in geslaagd het geplande programma doorgang te laten vinden.
Wel hebben we onze creatieve afsluiter van dit seizoen, Egbert Hovenkamp, bereid gevonden op zijn bijzondere wijze een tekst met ons te delen.
Gisteren, zaterdag 5 juni 2021, was Marianne bij Egbert thuis te gast en mocht ze al luisteren naar de verhalen die nu ook voor jullie te zien en te horen zijn en die je, om te kunnen teruglezen, ook nog op schrift kunt vinden via de links hieronder.

Egbert draagt twee bijzondere verhalen voor, die beide op hun eigen manier de mens oproepen om zorgvuldig met de aarde om te gaan en op die manier de innerlijke vrede en daarmee ook de vrede met anderen te bewaren. Het thema dat voor deze maand gepland was, ‘Kracht in kwetsbaarheid’, is daarmee fraai in beeld!

Het eerste verhaal heet ‘Toespraak van Indiaans Opperhoofd Seattle‘.
De Dwamish waren een kleine stam in de buurt van de stad Seattle (staat Washington) die naar het opperhoofd van de Dwamish en Suquamish genoemd is. Hun eigenlijke verblijfplaats was oorspronkelijk bij het Washington-meer. Ze kregen in 1856 een reservaat aan de oostkant van Bainbridge-Island toegewezen. Later werden ze ‘verplaatst’ omdat hier geen visgronden aanwezig waren.
De naam van de Dwamish was indertijd heel bekend. Hun bevolking zou rond 1789 samen met de Suquamish 1200 mensen geteld hebben. In 1856 waren er nog tussen de 64 en 312.
Tegenwoordig herinneren alleen een riviertje en een kleine stad met die naam nog aan de Dwamish. (Bij het ‘grote opperhoofd in Washington’ gaat het om Franklin Pierce die van 1853 tot 1857 president van de V.S. van Amerika was.)

Het tweede verhaal heet ‘Desiderata’, ‘dingen waar het verlangen naar uitgaat’.
Deze tekst kun je hier nalezen.

De filmopname vind je hier.

Het jubileumseizoen wordt daarmee op een andere manier afgesloten dan we voor ogen hadden, maar we hopen dat jullie weten dat we ons best hebben gedaan om onder de meest merkwaardige omstandigheden tóch nog wat ‘zin’ aan te reiken. De werkgroep is alweer druk bezig met ideeën voor een nieuw seizoen. Na de zomer hoor je daar meer van. Behalve dat we dan Egbert opnieuw mogen ontvangen, zal ook Kees Richters weer van de partij zijn. We zijn dolblij dat we hem al zo lang als onze trouwe muzikale gast mogen verwelkomen – wat een geluk, dat hij zijn unieke improvisaties en mooie liederen steeds weer ten gehore wil brengen!
Allemaal een goede zomer en een goede gezondheid gewenst!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden:*