Zondag 2 juni is Chris Fictoor te gast bij Zin in Zondag. Chris Fictoor viert dit jaar zijn 60-jarig componistenbestaan. Als musicus heeft hij zich op tal van terreinen ontplooid, initieert hij muziekproducties en -projecten, stimuleert kennisoverdracht in muziek en leiderschap, coacht musici en andere professionals. Als geassocieerd lid is hij verbonden aan de kloosterorde van de Karmelieten, hij werkt als geestelijk begeleider en persoonlijk adviseur en is voorganger in diverse kerken.

In deze bijeenkomst zal Chris Fictoor ons vertellen over kloosterorden. Van oudsher lieten monniken zich inspireren door meditatie en vormden zij kloostergemeenschappen. Vanuit de traditie van de woestijnmonniken verspreidden zij zich over Europa en de wereld. In Nederland stichtten zij honderden kloosters. Aan de hand van aansprekende beelden, muziek en spiritualiteit geeft Chris Fictoor een beeld van deze boeiende geschiedenis. En vertelt hij naar hoe het er nu met het kloosterleven voor staat in Nederland. Daarbij is er gelegenheid om met elkaar in gesprek gaan met elkaar.

Als altijd vormen de culturele en muzikale bijdragen een fraaie omlijsting van de bijeenkomst. Alfred Oosterman, fotograaf en Kees Richters, musicus, zullen hiervoor onze gasten zijn. De bijeenkomst begint om 11.30 uur en duurt ongeveer een uur. Aansluitend is er gelegenheid om koffie te drinken. Plaats van de bijeenkomst is het gebouw van het Apostolisch genootschap, Selma Lagerloflaan 5, 9406 KB Assen. Er is vrije toegang. Om onze bijeenkomsten mogelijk te blijven maken, is een financiƫle bijdrage na afloop van harte welkom.

Iedereen is van harte uitgenodigd! Informatie vindt u ook op onze website: www.zin-in-zondag.nl

De werkgroep Zin-in-Zondag van de Protestantse kerk Assen en Vrijzinnig Assen organiseert vijf bijeenkomsten per jaar waarin algemene onderwerpen op een bezinnende en bezielende manier aan de orde komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden:*