Helaas hebben we de a.s. bijeenkomst met het thema Stof tot nadenken af moeten gelasten.
We doen ons best deze op een later tijdstip alsnog te laten doorgaan.

De tweede Zin-in-Zondag-bijeenkomst van het seizoen 2021/2022 heeft als thema ‘Stof tot nadenken’, een onderwerp over duurzame en verantwoorde kleding. Kleding zit met allerlei draadjes vast aan thema’s van deze tijd: duurzaamheid, arbeidsomstandigheden, afvalverwerking.

 

Onze spreekster is Linda Dijkstra; zij heeft een inspirerend verhaal te vertellen over mogelijkheden voor duurzame en verantwoorde kleding.

Linda begon als klein meisje met het maken van poppenkleertjes, later kleding voor haarzelf. Ze ging naar de kunstacademie om modevormgeving te studeren. Haar werk kwam echter steeds verder van draagbare kleding af te staan omdat de ‘fast fashion’ niet bij haar paste.

Anno nu is de ‘slow fashion’ haar wel op het lijf geschreven. Ze is een maker, houdt van creëren, van experimenteren en innoveren, van het tot stand brengen van iets uit iets. In 2014 startte ze naast haar kunstenaarschap met het kledingconcept Bee-Dressed. Dit was een spannende combinatie van haar talenten en drijfveren: duurzame kleding ontwerpen. De recente lockdownperiode bracht Linda Dijkstra een periode van reflectie met weer nieuwe inzichten op het gebied van duurzame kleding.

 

Als altijd vormen in deze bijeenkomst de culturele en muzikale bijdragen een fraaie omlijsting van deze bijeenkomst, waarin Egbert Hovenkamp en Kees Richters weer onze gasten zullen zijn.

De bijeenkomst begint om 11.45 uur, duurt ongeveer een uur en vindt plaats in de Jozefkerk te Assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden:*