Op zondag 5 juni vindt de vijfde en laatste bijeenkomst plaats van het Zin-in-Zondag-seizoen. Het thema is ‘Het goede leven’.
Het is deze zondag werkelijk prachtig weer en alle gasten kunnen binnen koffie of thee halen met iets lekkers erbij en hiervan genieten op het zonovergoten terras van het Duurzaamheidscentrum.

160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (1)160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Als het 11.00 uur is, verzamelen we in één van de zalen van het centrum en iedereen krijgt een map met informatie over het gebouw uitgereikt. Bert opent de bijeenkomst en brengt het thema naar voren: het goede leven, en vanuit de zaal komen er diverse suggesties over wat daaronder valt.
160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (6)160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (8)
Het is goed om in de drukte van alledag af en toe even bewust stil te staan bij wat voor ons een goed leven betekent. Door de eeuwen heen hebben filosofen, grote denkers en ook religieuze leiders geprobeerd hieraan woorden te geven en aspecten te benoemen van goed leven. Dankbaarheid, barmhartigheid, aandacht voor de naaste, vrienden en familie om je heen, maar ook genieten van kleine dingen, zoals tijd voor elkaar of koffie met gebak in het Duurzaamheidscentrum!
Kees Richters is ook bekend met het gebouw en zet ons nog even op het verkeerde been met zijn uitleg over de zuiverheid van de lucht bij het centrum die ijsvogeltjes zou aantrekken…! (Er schijnt af en toe werkelijk één naast te komen zitten, maar dit exemplaar is een gefixeerde editie van deze prachtige vogel! 🙂 )
160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (9)160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (13)
Het gebouw is met duurzame technieken gebouwd en we mogen zo dadelijk met de informatiemap in de hand een kijkje nemen in alle ruimtes en de toren beklimmen.

160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (17)160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (14)

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna treffen we elkaar weer buiten op het terras en zal Kees Richters nog wat muziek maken en zingen. We blikken alvast vooruit naar het nieuwe seizoen en ronden dan onder het genot van een hapje en een drankje de ontmoeting én het seizoen af en hopen iedereen na de zomer weer te treffen in ‘De Bron’!
160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (16)160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (18)160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (26)De data en thema’s zoals die op dit moment op de planning staan:
Zondag 2 oktober 2016: Ruimte – Anna Vanderveen
Zondag 4 december 2016: Over leven – Marinus van den Berg
Zondag 5 februari 2017: Ziel en zaligheid (invulling volgt)
Zondag 2 april 2017: Maand van de filosofie (thema wordt nog bekendgemaakt)
Zondag 11 juni 2017 (4 juni is Pinksteren): Kleur (invulling volgt)

Voor andere activiteiten in het kader van filosofie en verdieping kunt u ook terecht op de website van MetaForum, www.metaforumassen.nl. Zin-in-Zondag is onderdeel van dit overkoepelende forum voor cultuur, debat en bezinning.

160605ZiZHetgoedelevenDuurzhcentrum (28)

 

 

reacties

  1. Annie Baerends

    Wat een zinvolle bijeenkomst in het Duurzaamheidscentrum. Alles paste zo goed bij het onderwerp: die ruimte, de vrijheid, de vrolijke mensen, dat licht. Eigenlijk zou je voor Zin-in-Zondag altijd op deze locatie moeten zijn. In een kerkgebouw heerst toch een andere sfeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden:*